Trainer Peter Bosz weet niet goed wat hij kan verwachten wanneer hij het met Ajax in de play-offs van de Champions League opneemt tegen FK Rostov.

De Russische club kwam vrijdag bij de loting in het Zwitserse Nyon uit de koker als tegenstander voor de Amsterdammers, die op 16 augustus eerst thuis spelen. Op 24 augustus is de return in Rusland.

"Het is voor mij een onbekende club. Maar wat we wel weten is dat ze vorig seizoen heel knap tweede zijn geworden in de Russische competitie. En ze hebben Anderlecht in de vorige ronde uitgeschakeld", zegt Bosz op de website van Ajax.

Rostov won in de derde voorronde van de Champions met 2-0 bij Anderlecht nadat de heenwedstrijd in Rusland in een 2-2 gelijkspel was geëindigd.

AS Roma, AS Monaco, Steaua Boekarest en Young Boys waren de andere mogelijke opponenten voor Ajax bij de loting. "Rostov is natuurlijk een minder aansprekende tegenstander dan bijvoorbeeld AS Monaco of AS Roma, maar dat wil niet zeggen dat Rostov minder goed is", is Bosz op zijn hoede.

"Ze hebben het vorig jaar echt geweldig gedaan door tweede te worden in Rusland. Dat is echt een prestatie van formaat in een competitie met grote clubs als Zenit, CSKA en Spartak Moskou."

Thuis

Bosz tilt er niet te zwaar aan dat Ajax eerst thuis speelt. "De ouderwetse gedachte is dan: je speelt liever eerst uit, zodat je het thuis eventueel nog goed kan maken. We moeten het echter nemen zoals het komt. Als we eerst thuis spelen, dan moeten we ons daar op instellen."

"Veel mensen dachten na de 1-1 in de thuiswedstrijd tegen PAOK dat het voorbij was. Toch sleepten we de volgende ronde vervolgens - op een niet heel fraaie manier - uit het vuur in Griekenland."

Ajax wacht een verre reis naar Rusland voor het uitduel. "Het is natuurlijk niet ideaal. Maar ik ben altijd heel praktisch ingesteld. Dit is de loting en hier gaan we ons op instellen. We hebben een lange reis voor de boeg en dat gaan we volgens een zo goed mogelijk schema doen."

Younes

Komende zondag neemt Ajax het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op tegen promovendus Sparta. Daarbij is Amin Younes, die woensdag wegens een blessure ontbrak tegen PAOK, een twijfelgeval. Verder is iedereen fit.

"De jongens moeten volle bak. Dat moesten ze afgelopen woensdagavond en aanstaande zondag weer. Na vier weken voorbereiding is de conditie nog niet maximaal, maar iedereen is wel in staat om twee wedstrijden te spelen", aldus Bosz.

De Apeldoorner hoopt uiteraard op winst. "Zo'n eerste wedstrijd is belangrijk, natuurlijk ook voor het gevoel. Dat spreekt voor zich. Maar uiteindelijk telt het seizoen 34 wedstrijden en is iedere pot belangrijk. We gaan er alles aan doen om zondag te winnen."