Quincy Promes speelt dit seizoen geen Europees voetbal meer met Spartak Moskou. De Russische ploeg liet zich donderdag voor eigen publiek verrassen door AEK Larnaca (1-0 verlies).

Ivan Trickovski tekende voor de enige treffer in de return tussen beide ploegen in de derde voorronde van de Europa League.

De eerste wedstrijd in Cyprus vorige week leverde geen winnaar op (1-1). Promes speelde donderdag de hele wedstrijd voor Spartak Moskou.

Brøndby IF zorgde voor een verrassing door Hertha BSC uit de Europa League te zetten. De 3-1 in Denemarken was meer dan genoeg om de 1-0-nederlaag in Berlijn goed te maken. 

Genk

Racing Genk bereikte de laatste voorronde door Cork City ook in Ierland te verslaan: 2-1. Thomas Buffel (35) en Sébastien Dewaest verzorgden de Belgische productie. 

Saint-Étienne maakte de tegenvallende heenwedstrijd tegen AEK Athene (0-0) goed door in Griekenland met 1-0 te winnen. Robert Beric maakte de treffer halverwege de eerste helft. Oussama Tannane speelde de hele wedstrijd.

West Ham United ging door ten koste van NK Domzale: 3-0. Cheikhou Kouyaté maakte voor rust twee doelpunten. Sofia Feghouli had in de slotfase succes. De Engelsen hadden in Slovenië met 2-1 verloren.