Jasper Cillessen is blij met Ajax verder te kunnen bouwen na het bereiken van de vierde en laatste voorronde van de Champions League.

"Het is goed dat we gewonnen hebben. Anders was er extra druk op de ploeg gekomen en krijg je zo'n Jablonec-verhaal", zei de doelman van Ajax op de website van zijn club na de 2-1 zege op PAOK Saloniki.

Vorig seizoen ging het mis in de derde voorronde van de Champions League. Destijds was Rapid Wien over twee wedstrijden te sterk voor de Amsterdammers.

Ajax plaatste zich vervolgens ten koste van het Tsjechische FK Jablonec met veel moeite voor de groepsfase van de Europa League.

"Nu kunnen we verder bouwen. We hebben nog steeds een jonge ploeg, maar ik denk dat we verder zijn dan een jaar geleden. De jonge jongens zijn beter geworden en we hebben geleerd van de fouten die we vorig seizoen hebben gemaakt", aldus Cillessen.

De Oranje-international beaamde wel dat Ajax woensdag voor rust geluk had tegen PAOK. "Het was heel lastig. PAOK had wat kansjes. Er had meer voor ze ingezeten. Het was belangrijk dat we vlak voor rust, een gunstig moment, op 1-1 kwamen."

Slordigheden

Zijn eigen spel kan beter, vindt Cillessen. De doelman ging tijdens de heenwedstrijd tegen PAOK opzichtig in de fout bij het tegendoelpunt en is na de return van woensdag nog niet helemaal tevreden.

"Ik heb een beter gevoel, dat klopt, maar het was nog steeds niet top. Er zaten nog slordigheden in mijn spel die er absoluut uit moeten."

De play-offs voor de Champions League worden op 16/17 en 23/24 augustus gespeeld. AS Roma, FK Rostov, AS Monaco, Steaua Boekarest en Young Boys zijn de mogelijke tegenstanders voor Ajax.