Trainer Peter Bosz erkende woensdag dat Ajax niet goed speelde in de return tegen PAOK Saloniki. Desondanks was de coach blij met plaatsing voor de play-offs van de Champions League.

"Het was zeker niet mooi en goed. Maar we zitten wel in de volgende ronde", aldus Bosz na afloop van de moeizame 2-1 zege voor de camera van Ziggo Sport.

Na het gelijke spel van vorige week voor eigen publiek had Ajax genoeg aan de nipte overwinning in Griekenland. Aanvoerder Davy Klaassen wees zijn ploeg met twee doelpunten de weg tegen PAOK.

De thuisploeg had na een half uur zomaar met 3-0 voor kunnen staan, besefte ook trainer Bosz. "Ik was heel blij dat het na 45 minuten 1-1 stond. We mochten van geluk spreken dat we geen tweede tegentreffer hoefden te incasseren."

Bosz merkte dat PAOK door Ajax in het zadel werd geholpen. "Zij loerden op een counter, daar zijn ze goed in. Maar de kansen die ze kregen, kwamen door slordigheden van ons."

De coach vond niet dat hij met zijn keuze voor een systeem met twee aanvallers en vijf verdedigers verantwoordelijk was voor het gegeven dat Ajax onwennig speelde. "Ajax moet meerdere systemen kunnen spelen, zeker Europees", aldus Bosz.

Klaassen

Ook matchwinner Klaassen wilde de schuld voor het matige spel van Ajax niet bij zijn trainer leggen. ''Het was duidelijk, we wisten wat we moesten doen. Maar de bal ging niet snel genoeg rond en we sloten soms niet goed aan. We speelden niet geweldig."

Ajax kwam in de blessuretijd van de eerste helft toch op gelijke hoogte na een strafschop van Klaassen. ''Ik voelde me goed en wilde hem nemen", aldus de aanvoerder. 

"In de tweede helft gebeurde er niet veel en gelukkig kon ik vlak voor tijd weer scoren. We zijn wel door, dat is wel eens anders geweest.''