Timo Letschert heeft woensdag zijn transfer naar het Italiaanse Sassuolo afgerond.

De 23-jarige verdediger, die overkomt van FC Utrecht, heeft een contract voor vier jaar getekend bij de club die afgelopen seizoen als zesde eindigde in de Serie A.

Letschert had ook aanbiedingen van een Griekse en een Duitse club.

"Bij Sassuolo had ik het beste gevoel. Ze zijn hier bezig met een project. Sassuolo is afgelopen seizoen al zesde geëindigd, boven AC Milan. Er staat een rijke eigenaar achter de club die deze lijn wil doortrekken", aldus Letschert tegenover Voetbal International.

De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen voor FC Utrecht. Eerder kwam hij uit voor Roda JC en FC Groningen. "Twee jaar geleden degradeerde ik met Roda, nu maak ik een transfer voor zoveel miljoen naar Italië."

Oranje

Letschert verwacht veel speeltijd te krijgen bij Sassuolo. "Ik heb met de trainer en de president gesproken. Zij hebben me het gevoel gegeven dat hier mogelijkheden zijn om veel speelminuten te maken en door te groeien. Dit is een club die talenten ontwikkelt en doorverkoopt. Voor Sassuolo ben ik best een grote investering, daaruit spreekt vertrouwen."

Hij hoopt door zijn stap ook speelminuten te krijgen in Oranje. "De Italiaanse competitie is ideaal om je te ontwikkelen als verdediger. Dit is dan ook een keuze gericht op het Nederlands elftal. Ik heb al een keer bij de selectie gezeten, maar heb de ambitie om me definitief aan te sluiten."

Technisch manager Erik ten Hag van FC Utrecht erkent dat het vertrek van Letschert een sportieve aderlating is voor de club. "Deze transfer laat zien dat FC Utrecht een opleidingshuis is dat in staat is een speler af te leveren aan één van de toonaangevende Europese competities."