Arek Milik verruilt Ajax definitief voor Napoli. De Poolse spits heeft in Italië een verbintenis voor vijf seizoenen ondertekend.

Milik laat dat maandag weten via zijn management. Hij werd later op de avond aan het publiek voorgesteld voorafgaand aan het oefenduel van Napoli met Olympique Nice.

Zowel Ajax als Napoli heeft officieel nog geen melding gemaakt van de transfer, al heette Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis de spits al welkom via Twitter.

Video: Milik voorgesteld aan Napoli-supporters

Aanwinst Milik voorgesteld aan Napoli-supporters
Aanwinst Milik voorgesteld aan Napoli-supporters

De overgang van Milik naar Napoli hing al enige tijd in de lucht. Volgens verschillende media ontvangt Ajax zo'n 35 miljoen euro voor de Poolse international.

"Het is een enorme eer om voor Napoli te gaan spelen. De fans hebben veel passie en het is een grote club met veel historie. Ik wil deze fantastische supporters blij maken", aldus de 22-jarige Milik.

De spits geldt in Napels als opvolger van de naar Juventus vertrokken Gonzalo Higuain en gaat met rugnummer 99 spelen. "Ik ga mijn uiterste best doen, zodat we samen een mooie tijd beleven."

2,8 miljoen

Ajax nam Milik vorig jaar over van Bayer Leverkusen, nadat hij het seizoen ervoor al op huurbasis voor de Amsterdammers had gespeeld. Ajax betaalde toen ongeveer 2,8 miljoen euro voor hem.

Milik kwam voor Ajax in twee seizoenen tot 52 wedstrijden en 32 goals in de Eredivisie. Afgelopen seizoen werd hij clubtopscorer met 21 doelpunten.

Napoli werd vorig seizoen tweede in de Italiaanse Serie A. De club legde in het verleden twee keer beslag op de landstitel.