Feyenoord huurt Steven Berghuis voor één seizoen van Watford. De 24-jarige vleugelaanvaller werd maandagochtend medisch gekeurd in Rotterdam.

Berghuis gaat spelen met rugnummer 19. "Steven is een speler met veel creativiteit, een uitstekende traptechniek en scorend vermogen", zegt technisch directeur Martin van Geel in een eerste reactie.

Feyenoord had de Apeldoorner al langer op het oog als aanvallende versterking. De drievoudig Oranje-international komt niet voor in de plannen van Watford. Met het oog op de naderende WK-kwalificatie met Oranje wil Berghuis minuten maken. 

Berghuis is gehaald voor de positie van rechteraanvaller, waar hij moet concurreren met Jens Toornstra en Bilal Basacikoglu.

De aanvaller liet weten volledig fit te zijn en zondag, wanneer de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma staat, al te kunnen debuteren in het shirt van de Rotterdammers.

"Ik wilde heel graag naar Feyenoord en ben blij dat ik hier ben. Feyenoord was al langere tijd geïnteresseerd, maar ik wilde in de voorbereiding bij Watford voor mijn kans gaan", aldus Berghuis.

"Daar had ik echter weinig uitzicht op speelminuten op mijn favoriete positie. Ik heb wel de hele voorbereiding meegedraaid en ben derhalve fit. Ik heb een goed gevoel over mijn overgang en kan niet wachten om aan te sluiten bij Feyenoord.''

Competitieduels

Vorige zomer verruilde de linkspoot AZ voor Watford. Met de transfer was zo'n 6,5 miljoen euro gemoeid. Tijdens zijn eerste seizoen in Engeland kwam Berghuis tot slechts negen competitieduels.

In het verleden speelde de vleugelaanvaller ook voor VVV-Venlo en FC Twente. Eerder deze maand gaf Berghuis al aan dat een verhuur aan Feyenoord wat hem betreft de enige optie was bij een vertrek bij Watford.

Berghuis is voor Feyenoord de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen. Eerder werden doelman Brad Jones (Liverpool) en spits Nicolai Jörgensen (FC Kopenhagen) vastgelegd.