Wayne Rooney wil door bij de Engelse nationale ploeg tot en met het WK in 2018 in Rusland. De 30-jarige speler van Manchester United komt sinds 2003 uit voor zijn land. 

''Ik zal doorgaan tot het WK in 2018 en daarna zal ik denk ik een beslissing moeten nemen. Maar voor de komende twee jaar ben ik beschikbaar als de coach mij selecteert. Het maakt mij niet uit of ik aanvoerder ben of niet'', zegt Rooney tegen de Daily Mail.

Rooney heeft kort gesproken met Sam Allardyce, die nieuwe Engelse bondscoach. ''We hebben het niet over de speelwijze gehad en ook niet over mijn rol. Maar hij is erg enthousiast over zijn nieuwe baan en hij zal op zijn eigen manier aan de slag gaan.''

''Het is ook logisch dat hij nog geen besluit heeft genomen over wie er aanvoerder wordt. Hij zal eerst de groep willen zien en met ons willen werken.''

Bij het EK in Frankrijk werd Rooney met Engeland uitgeschakeld door IJsland in de achtste finales. In 115 interlands scoorde de aanvaller 53 keer.

Bij de WK-kwalificatie is Engeland ingedeeld in Groep F met Schotland, Slowakije, Slovenië, Litouwen en Malta. Op 4 september beginnen de Engelsen uit tegen Slowakije hun eerste kwalificatieduel op weg naar Rusland.