Sarina Wiegman heeft, als derde Nederlandse vrouw ooit, de cursus Coach Betaald Voetbal (CBV) afgerond. De 46-jarige Haagse ontving haar diploma, noodzakelijk om als hoofdcoach bij een profclub aan de slag te mogen, zondag in de Amsterdam Arena.

Wiegman volgde de cursus met onder meer Bert Konterman, Gérard de Nooijer en Mark Schenning. "Door deze cursus te volgen kwam ik de wereld van het professionele mannenvoetbal binnen en dat was ontzettend leuk en leerzaam'', vertelt ze op de KNVB-site.

Wiegmans voormalige ploeggenoten Vera Pauw en Hesterine de Reus gingen haar voor. In tegenstelling tot Pauw heeft Wiegman nog wel oren naar een functie in het mannenvoetbal. "Maar ik ben heel blij ben met die ontwikkelingen die momenteel in het vrouwenvoetbal gaande zijn.''

Wiegman speelde 104 interlands. Als speler van Ter Leede won ze een landstitels en twee keer het bekertoernooi. Als coach van de Sassenheimse club won ze in 2007 de dubbel. Sinds twee jaar is ze assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal.