PSV kan zondagavond tegen Feyenoord het recordaantal overwinningen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal verder opschroeven.

De Eindhovenaren wonnen de wedstrijd die gaat tussen de landskampioen en de bekerwinnaar tot dusver tien keer, het vaakst van alle Nederlandse clubs. Ajax volgt met acht overwinningen.

De overige edities werden gewonnen door Feyenoord, FC Twente (allebei tweemaal), PEC Zwolle, AZ en FC Utrecht (allen één keer).

Vorig jaar stond PSV in de Amsterdam Arena tegenover FC Groningen. Destijds won de ploeg van trainer Phillip Cocu met 3-0 door doelpunten van Luuk de Jong (twee) en Adam Maher.

Het treffen tussen PSV en Feyenoord kan daarnaast een primeur opleveren. Nog nooit werd het duel om de Johan Cruijff Schaal via strafschoppen beslist. Sinds 2014 wordt er bij een gelijke stand na negentig minuten direct overgegaan tot het nemen van strafschoppen.

De laatste keer dat beide clubs elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal troffen was in 2008. Destijds was PSV door treffers van Danko Lazovic en Dirk Marcellis met 2-0 te sterk.

2015

Feyenoord won op 22 maart 2015 voor het laatst van PSV in een officieel duel. Destijds waren de Rotterdammers in de Eredivisie met 2-1 te sterk. Anass Achahbar, die deze zomer vertrok naar PEC Zwolle, maakte beide treffers voor Feyenoord.

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord begint zondag om 18.00 uur in de Amsterdam Arena en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord wordt zondagavond live uitgezonden op NU.nl en SBS6. De voorbeschouwing begint om 17.30 uur. De aftrap is om 18.00 uur.