Voetbal

Groningen haalt Bosnisch international, Twente huurt Sloveense linksback

FC Groningen heeft zich zaterdag versterkt met de Bosniër Samir Memisevic. De Sloveen Dejan Trajkovski voegt zich op huurbasis bij FC Twente.

Met Memisevic, die overkomt van FK Radnik Bijeljina, haalt Groningen een international van Bosnië-Herzegovina binnen. De 22-jarige verdediger debuteerde eerder dit jaar voor zijn land.

Memisevic moet in de Euroborg alleen nog de medische keuring ondergaan en wordt maandag gepresenteerd. Details over de transfersom en de duur van het contract zijn nog niet bekend.

FC Groningen kocht eerder Tom van Weert van Excelsior en Ruben Yttergard Jenssen van 1. FC Kaiserslautern. Nicolo Pozzebon werd op huurbasis overgenomen van Juventus.

Memisevic speelde eerder in Servië voor FK Bezanija en Teleoptik Zemun. Bij Radnik Bijeljina had hij nog een verbintenis tot medio 2017.

Trajkovski

FC Twente huurt de 24-jarige Trajkovski van NK Domzale uit Slovenië. In de huurovereenkomst zit een optie tot koop. Commercieel directeur Jan van Halst toonde is content met de aanwinst.

"We zijn blij met de komst van Dejan. Het is goed dat we met hem ervaring kunnen toevoegen aan de linkerkant. Daar was zeker behoefte aan", aldus Van Halst.

Trajkovski kwam in de laatste jaren tot veel wedstrijden in de Prva Liga, de hoogste afdeling in het Sloveense voetbal. Eerst speelde hij 48 wedstrijden voor NK Maribor en later 46 duels voor NK Domzale.

Hij veroverde met NK Maribor twee keer de landstitel en won met die club tevens één keer de nationale beker. Ook speelde Trajkovski 17 interlands voor Jong Slovenië.

Vijfde versterking

Trajkovski is de vijfde versterking voor FC Twente. Eerder werden Yaw Yaboah en Enes Ünal (beiden Manchester City) en Dylan Seys (Club Rugge) op huurbasis vastgelegd.

Stefan Thesker, die vorig seizoen al werd gehuurd van Greuter Fürth, werd definitief vastgelegd. De Duitser tekende tot medio 2019 in Enschede.

Tip de redactie