De Fransman Paul Pogba keert terug bij Manchester United. De club van trainer José Mourinho betaalt naar verluidt ongeveer 120 miljoen euro voor de 23-jarige middenvelder, die in dat geval de duurste speler ooit is.

De komst van Pogba hing al een tijd in de lucht, al liet United zich er niet over uit.

Zondag meldt de club van trainer José Mourinho op de eigen site dat Pogba toestemming heeft gekregen om de medische keuring te ondergaan in Manchester, wat de laatste stap is om de transfer definitief te maken.

Bij United was hij tussen 2009 en 2012 al actief. In Manchester kreeg hij naar eigen zeggen te weinig kansen, waardoor Juventus in 2012 vier miljoen euro betaalde aan United om hem over te nemen.

EK-finale

In Turijn groeide Pogba uit tot een middenvelder van de buitencategorie. Hij werd viermaal kampioen met 'De Oude Dame'. Hij werd tevens een belangrijke spil op het middenveld van Frankrijk, waarmee hij deze zomer de EK-finale verloor.

De 38-voudig international is na Zlatan Ibrahimovic (transfervrij), Eric Bailly (Villarreal) en Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund) de vierde aanwinst van Mourinho. 

Pogba is nu de duurste speler ter wereld. In zijn kielzog volgen Gareth Bale (100,7 miljoen, in 2013 van Tottenham Hotspur naar Real Madrid) en Cristiano Ronaldo (94 miljoen, in 2009 van Manchester United naar Real Madrid).

Manchester United speelt zondag om 17.00 uur de wedstrijd om het Community Shield tegen Leicester City.