Schweinsteiger zet na twaalf jaar punt achter interlandloopbaan

Bastian Schweinsteiger heeft per direct zijn interlandloopbaan beëindigd. De 32-jarige middenvelder speelde 120 interlands voor Duitsland.

"Ik heb bondscoach Joachim Löw laten weten dat ik me niet langer beschikbaar stel", schrijft Schweinsteiger vrijdag in een verklaring op Twitter.

"Mijn dank gaat uit naar de fans, het team, de bondscoach en de bond. Ik heb in al die interlands onbeschrijflijk mooie momenten meegemaakt en veel succes gevierd."

Schweinstiger debuteerde in 2004 in de nationale ploeg. De middenvelder van Manchester United was actief op vier EK's en drie WK's. Het grootste succes was het veroveren van de wereldtitel twee jaar geleden in Brazilië.

Accepteren

Schweinsteigers laatste interland was de halve finale op het EK deze zomer tegen gastland Frankrijk. De Duitsers verloren met 2-0 en dat doet nog altijd pijn bij de routinier. 

"Löw weet als geen ander hoe graag ik de Europese titel had veroverd. Dat het niet gelukt is zal ik moeten accepteren. Het is tijd om gedag te zeggen en de ploeg het allerbeste te wensen in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. De Duitse ploeg was altijd als een warme familie voor me. Hopelijk blijft de band in de toekomst in een andere vorm bestaan."

Het afscheid van Schweinsteiger komt niet als een verrassing. In 2014 nam hij de aanvoerdersband over van Philipp Lahm, maar doordat hij terugkwam van een blessure had hij op het EK niet altijd een basisplaats.

Het contract van Schweinsteiger bij United loopt nog tot 2018.

Tip de redactie