John van den Brom baalde er donderdag van dat AZ slechts met 1-0 won van het Griekse PAS Giannina in de derde voorronde van de Europa League, maar de trainer ziet de kansen voor zijn ploeg wel zonnig in.

Volgende week reizen de Alkmaarders af naar Griekenland voor de return. Van den Brom denkt dat AZ daar beter voor de dag kan komen dan donderdag in eigen stadion het geval was.

"Ik denk dat we het makkelijker gaan krijgen, omdat we dan meer kansen krijgen om ons spel te spelen dan vanavond", legde de 49-jarige Amersfoorter na de zege voor de camera van FOX Sports uit.

"We hebben geen gekke dingen gedaan en niets weggegeven, maar je hoopt altijd dat je zelf nog een doelpuntje kunt maken. Dat gebeurde helaas niet."

Van den Brom zag dat zijn ploeg het moeilijk had. "Onze aanvallende spelers zaten niet echt lekker in de wedstrijd. Het was moeilijk, want zij stonden achterin alles tegen te houden met drie grote gasten. Het zal volgende week beter moeten."

Vlaar

Aanvoerder Ron Vlaar keek na de zege op Giannina vooral naar het resultaat. Daar was volgens de verdediger niets mis mee. "We hebben 1-0 gewonnen en de nul gehouden, dat is prima. We kijken uit naar de return van volgende week."

De wedstrijd in Griekenland begint volgende week donderdag om 20.00 uur. Een uur eerder neemt Heracles Almelo het in Portugal op tegen FC Arouca. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde donderdag in 1-1.