Voetbal

Van Wolfswinkel tekent voor drie jaar bij oude club Vitesse

Ricky van Wolfswinkel keert terug bij Vitesse. De spits komt over van Norwich City en tekent voor drie jaar in Arnhem.

De 27-jarige Van Wolfswinkel doorliep de jeugdopleiding bij de Arnhemmers. Hij maakte er zijn profdebuut in 2008 en verliet Vitesse in 2009 voor FC Utrecht. Twee jaar later verkaste hij naar Sporting Lissabon.

In 2013 tekende de spits bij Norwich City en de laatste twee seizoenen kwam hij op huurbasis uit voor respectievelijk Saint-Etienne en Real Betis. Hij had in Engeland nog een contract voor een jaar.

"Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden. Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit", aldus Van Wolfswinkel op de website van Vitesse.

"Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse."

Buitenkans

Technisch directeur Mo Allach, die zelf donderdag zijn contract in de Gelredome verlengde tot medio 2018, is in zijn nopjes met de komst van Van Wolfswinkel.

"Ricky is precies zo’n buitenkans waar we naar uit keken. Hij kent de club en de Nederlandse competitie en staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie."

Van Wolfswinkel, die twee interlands voor Oranje speelde, sluit vrijdag aan bij de selectie van trainer Henk Fraser. Vitesse legde eerder Navarone Foor (NEC) en de clubloze doelman Michael Tornes vast.

Lees meer over:
Tip de redactie