Voetbal

FC Utrecht haalt Deense doelman, Groningen huurt Juventus-aanvaller

FC Utrecht heeft zich donderdag versterkt met de Deense doelman David Jensen van FC Nordsjaelland. FC Groningen huurt aanvaller Nicolo Pozzebon van Juventus. 

De 24-jarige Jensen tekende een contract voor drie seizoenen in de Galgenwaard met een optie op een extra jaar. Hij doorliep alle jeugdelftallen van Denemarken, maar debuteerde nog niet als international.

Trainer Erik ten Hag is blij met de komst van Jensen. "Het is belangrijk dat FC Utrecht twee Eredivisiewaardige keepers heeft. Met Jensen halen we iemand in huis met internationale bagage, die er direct staat als het nodig is."

"Met deze invulling zijn wij op keepersgebied nu weer goed opgesteld en voorbereid op de korte en lange termijn", aldus de 46-jarige oefenmeester.

Bij FC Utrecht is Robbin Ruiter sinds 2012 de eerste doelman. De 29-jarige Amsterdammer kwam destijds over van FC Volendam en heeft nog een contract voor een jaar in de Domstad.

Pozzebon

FC Groningen mag zich volgens technisch manager Peter Jeltema gelukkig prijzen met de komst van de 19-jarige Pozzebon, die op huurbasis overkomt van de Italiaanse kampioen Juventus.

"Wij kijken doorlopend naar zogenaamde ‘buitenkansjes’. Daarvan heeft er zich met Pozzebon nu één voorgedaan", vertelt technisch manager Peter Jeltema bij de bekendmaking van het nieuws op de website van FC Groningen.

FC Groningen heeft tevens een optie bedongen om Pozzebon definitief over te nemen van Juventus. Hij speelde nog niet in de hoofdmacht van de Italiaanse kampioen.

"De speler wilde zelf graag buitenlandse ervaring opdoen. Via onze contacten met Juventus werd Pozzebon voor alle partijen een interessante optie", vertelt Jeltema.

Duurzame relatie

FC Groningen hoopt dat Pozzebon op termijn niet de enige speler van Juventus zal zijn die naar FC Groningen komt. 

"In de huidige voetbalmarkt is het ontzettend interessant om goede contacten te hebben met grote clubs als Juventus. We spreken niet van een heel geconcretiseerde vorm van samenwerking, maar wel van een duurzame relatie."

Pozzebon is de derde versterking van FC Groningen deze zomer. Eerder legde de club spits Tom van Weert (Excelsior), en de Noorse middenvelder Ruben Yttergard Jenssen (1. FC Kaiserslautern) vast.

Tip de redactie