Meerdere opstootjes binnen en buiten de lijnen hebben dinsdagavond al na veertig minuten een einde gemaakt aan de oefenwedstrijd tussen FC Volendam en SV Spakenburg.

Robert Molenaar, coach van de Volendammers, sommeerde zijn spelers na het derde incident op het veld om de kleedkamers op te zoeken in Spakenburg.

Vanaf de eerste minuut had het vriendschappelijke treffen tussen de Jupiler League-club en de Tweede Divisionist al een onvriendelijk karakter, weet het Noordhollands Dagblad.

Trainer Molenaar zou het zelf ook aan de stok hebben gehad met Hans van de Haar, zijn vakgenoot aan Spakenburgse zijde.

"Ik zou niet weten wat ik mijn spelers aan moet rekenen", reageert Van de Haar echter. "Robert Molenaar liep alleen maar te schelden op mijn spelers en later ook op mij. Hij is duidelijk geen sportman, anders was hij niet van het veld gegaan."

Gefrustreerd

Molenaar houdt er echter een heel andere lezing op na en vindt dat hij juist handelde door zijn spelers van het veld te halen. "Een van mijn taken is de spelers in bescherming nemen. We moeten nog een heel seizoen."

Volendam-aanvoerder Kees Kwakman legt de schuld eveneens bij de club uit het Utrechtse vissersdorp. "Een paar gefrustreerde 'spelers' bij Spakenburg en een scheids die niet optrad, dan krijg je dit", aldus de middenvelder op Twitter.