PSV heeft zich maandag versterkt met Pablo Rosario. De 19-jarige middenvelder komt over van Almere Ciy FC.

Rosario tekende een contract tot medio 2020 in Eindhoven. Hij sluit in eerste instantie aan bij de beloftenploeg van PSV.

Onlangs kwam Rosario met Oranje onder-19 uit op het EK. In de ploeg van bondscoach Aron Winter had hij een basisplaats. Nederland overleefde de groepsfase niet.

Bij het jeugdelftal van Oranje spelen meerdere PSV'ers. "Toen er berichten in de media over verschenen, zeiden die jongens gelijk dat ik naar PSV moest komen", aldus de Amsterdammer over zijn transfer.

"Het is leuk dat ik meteen een paar jongens ken. Ik ben ook heel blij dat ik de stap heb gemaakt. Dit is een mooie en grote stap, maar ik wil deze uitdaging graag aangaan."

34 wedstrijden

Rosario kwam sinds 2014 uit voor Almere City. Vorig seizoen brak de middenvelder door bij de Jupiler League-club. Hij kwam in 34 wedstrijden in actie en scoorde daarin drie keer.

Eerder legde PSV al Daniel Schwaab (VfB Stuttgart) en Hidde Jurjus (De Graafschap) vast. Trainer Phillip Cocu zag onder anderen Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg) en Stijn Schaars (sc Heerenveen) tot dusver vertrekken.