Quincy Owusu-Abeyie gaat in de Eredivisie spelen. De 30-jarige oud-speler van onder anderen Arsenal en Spartak Moskou heeft een akkoord bereikt met NEC over een contract voor een jaar.

Owusu-Abeyie liep de voorbije weken al stage bij de Nijmeegse club. "Hij heeft een positieve indruk achtergelaten", zegt Danny Hoekman, technisch directeur van NEC, maandag tegen FOX Sports.

"Hij heeft duidelijk de drang en bereidwilligheid om in Nederland te laten zien over welke aanleg hij beschikt."

Eerder liepen stages van Owusu bij SC Cambuur en sc Heerenveen niet op een contract uit. De aanvaller was al een jaar clubloos, na zijn vertrek bij de Portugese club Boavista.

WK onder-20

Owusu-Abeyie is in Nederland vooral bekend van het WK onder-20 in 2005, waar hij als jeugdinternational een goede indruk maakte. Hij stond op dat moment onder contract bij Arsenal.

De geboren Amsterdammer speelde vijf Premier League-wedstrijden voor de 'Gunners', maar een doorbraak in Londen bleef uit. In de jaren die volgden versleet hij tal van clubs, waaronder Celta de Vigo, Malaga, Portsmouth, Birmingham City, Panathinaikos en het Qatarese Al-Sadd.

Omdat Owusu-Abeyie ook over een Ghanees paspoort beschikt, besloot hij in 2007 voor dat land uit te komen. Hij speelde 18 interlands voor Ghana en maakte deel uit van de selectie voor het WK 2010.