Lionel Messi keert eerder terug van vakantie dan gepland bij FC Barcelona. De sterspeler van de Catalanen sluit maandag weer aan bij de groepstraining.

Messi had eigenlijk tot 1 augustus vrijaf gekregen van Barcelona. Nu reist hij met een deel van de selectie en een aantal spelers uit het B-elftal mee voor een trainingskamp naar Engeland.

Eind juni kwam de 29-jarige Messi voor het laatst in actie tijdens de finale van de Copa America met Argentinië tegen Chili. Na de verloren eindstrijd zei hij te stoppen als international van zijn land.

Ook Arda Turan voegt zich maandag weer bij de selectie van Barcelona. De Turk, die in juni met zijn land actief was op het EK, keert eveneens eerder terug. De andere EK-gangers in de selectie sluiten wel pas later weer aan.

Het seizoen begint voor landskampioen Barcelona met een tweeluik om de Spaanse Super Cup tegen Sevilla. De ploeg die vorig jaar de bekerfinale verloor van de Catalanen is op 14 en 17 augustus de tegenstander in de strijd om de eerste prijs van het seizoen.

Op 20 augustus is het Real Betis van Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel in Camp Nou de eerste tegenstander in de Primera Division.