Tot tevredenheid van aanvoerder Dirk Kuijt en trainer Giovanni van Bronckhorst sloot Feyenoord zaterdagavond tegen Valencia (2-1) ook de vijfde en laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend af.

De Rotterdammers wonnen door een laat doelpunt van Eric Botteghin en versloegen eerder al RKSV Driel (16-0), Rijnsburgse Boys (5-1), Anderlecht (3-1) en RKC Waalwijk (2-0).

"Het was een interessante wedstrijd tegen een goede ploeg. Ze zijn nog niet zo ver als wij in de voorbereiding, maar ze hebben heel veel kwaliteit. Zeker tot de 75e minuut hebben we goed gespeeld", zei Kuijt tegen FOX Sports.

"We hebben een heel goede voorbereiding gehad, zeker ten opzichte van vorig jaar. Het is veel rustiger in de ploeg, we zijn langer bij elkaar. Er komen steeds meer vastigheden. Dan kun je van een ploeg als Valencia winnen."

Kuijt (36) speelde net als het laatste gedeelte van vorig seizoen als aanvallende middenvelder. Dat bevalt de voormalig speler van FC Utrecht en Liverpool uitstekend.

"Dat is prettig voor mezelf en ook voor het elftal. Vorig jaar hebben we sindsdien niet meer verloren in de competitie en de beker gewonnen", aldus de captain van de Rotterdammers.

Van Bronckhorst

Ook trainer Van Bronckhorst zag dat Feyenoord verder is dan een jaar geleden. "Zeker de eerste helft was goed. We kwamen voor en speelden goed. Alles wat we wilden, gebeurde ook. We speelden compact en lieten Valencia geen moment aan de bal", keek hij tevreden terug.

Vorig jaar zomer werkten de Rotterdammers enkele moeizame wedstrijden af tegen Southampton en Olympiakos. "Als je de wedstrijden naast elkaar legt zijn we zeker verder", aldus de 41-jarige trainer.

"We staan als ploeg beter en geven minder weg. We hebben stappen gemaakt, maar de belangrijkste stap moet volgende week worden gemaakt."

Van Bronckhorst doelde daarmee op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen PSV in de Amsterdam Arena. Die wedstrijd begint volgende week zondag om 18.00 uur.