Feyenoord heeft zaterdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 2-1 zege op Valencia in De Kuip. De Rotterdammers wonnen daarmee alle oefenwedstrijden.

Nicolai Jörgensen zette Feyenoord op voorsprong, waarna Alvaro Medran tegen scoorde. Eric Botteghin zorgde op de valreep voor de zege.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst pakte in de vijf wedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen telkens de winst. Eerder werden RKSV Driel (16-0), Rijnsburgse Boys (5-1), Anderlecht (3-1) en RKC Waalwijk (2-0) al verslagen.

Volgende week zondag begint het seizoen voor de Rotterdamse bekerwinnaar met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen PSV. Dat duel begint om 18.00 uur in de Amsterdam Arena.

Kopbal

Jörgensen, die deze zomer overkwam van FC Kopenhagen, zorgde in de 33e minuut voor de openingstreffer. De Deense spits scoorde met een kopbal op aangeven van Eljero Elia. Jörgensen krijgt vooralsnog de voorkeur boven Michiel Kramer.

Met nog zo'n twintig minuten te gaan kwam Valencia op gelijke hoogte. Medran mocht aanleggen voor een vrije trap en doelman Pär Hansson had geen antwoord op het harde schot. Hansson verving de geblesseerde Brad Jones.

In de laatste minuut bezorgde Botteghin Feyenoord toch nog de winst. De verdediger, die al een keer gevaarlijk was geweest, zorgde na een hoekschop met het hoofd voor de 2-1.