Cristiano Ronaldo komt over twee weken niet in actie als Real Madrid het in de strijd om de Europese Super Cup in het Noorse Trondheim opneemt tegen Sevilla.

De vedette van Real viel twee weken geleden tijdens de EK-finale, waarin hij met Portugal won van Frankrijk, uit met een knieblessure. Hij is niet op tijd hersteld.

"Het is volledig uitgesloten dat ik meedoe aan de wedstrijd om de Super Cup op 9 augustus. Ik hervat de training namelijk pas weer op 10 augustus", aldus Ronaldo tegen het Spaanse AS.

Real won vorig seizoen de Champions League door in de finale na strafschoppen af te rekenen met stadgenoot Atletico. Sevilla legde beslag op de Europa League na een 3-1 zege op Liverpool in de eindstrijd.

De wedstrijd tussen Real en Sevilla wordt op 9 augustis in het Lerkendal Stadion in Trondheim gespeeld en begint om 20.45 uur.

Toekomst

De 31-jarige Ronaldo heeft in Madrid nog een contract tot medio 2018. Hij laat weten dat er binnenkort meer naar buiten zal komen over zijn toekomst bij Real.

"Ik heb de voorzitter telefonisch gesproken. Als ik terug ben in Madrid zullen we verder praten. Uiteraard wil ik verlengen. Het hangt er ook van af wat de club wil. Binnenkort zal er meer duidelijk zijn."

Ronaldo bezocht zaterdag zijn eigen museum op het Portugese eiland Madeira. Het museum werd onlangs verplaatst en uitgebreid.

Voorbereiding

Trainer Zinedine Zidane verblijft momenteel met de selectie van Real Madrid in Noord-Amerika, waar de winnaar van de Champions League oefent tegen Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayern München.