Sunderland heeft zaterdag David Moyes aangesteld als nieuwe trainer. De 53-jarige Schot was clubloos na zijn ontslag bij Real Sociedad in november.

Moyes tekent voor vier jaar in het Stadium of Light. Hij is de opvolger van Sam Allardyce, die vrijdag werd aangesteld als bondscoach van Engeland.

"Ik ben blij dat ik bij Sunderland ben. Ik ben klaar voor de uitdaging en tevreden met de kans", vertelt de Schot in een eerste reactie op de website van Sunderland.

"Ik ben bij een grote Britse club terechtgekomen met een geweldige aanhang. Ik kijk ernaar uit om terug te zijn in de Premier League."

Trainer

Moyes was succesvol als trainer bij Everton, waar hij van 2002 tot 2013 de dienst uitmaakte. Hij ging daarna aan de slag bij Manchester United, maar dat seizoen draaide uit op een debacle. Vorig jaar had hij Real Sociedad onder zijn hoede, waar hij in november werd ontslagen. 

Sunderland-voorzitter Ellis Short is blij met de komst van Moyes. "Het feit dat David voor vier jaar tekent, zegt veel over het vertrouwen dat hij heeft in onze club. We willen een betere en stabielere club worden."

Sunderland eindigde vorig seizoen als zeventiende in de Premier League.