De Engelse bond FA heeft vrijdag bevestigd dat Sam Allardyce aangesteld is als de nieuwe bondscoach van Engeland.

Allardyce komt over van Sunderland, waar hij sinds 2015 trainer was. Hij volgt Roy Hodgson op, die opstapte na het voor Engeland teleurstellend verlopen EK. De Engelsen verloren in Frankrijk in de achtste finales van IJsland.

Een panel van de FA, bestaande uit Martin Glenn, Dan Ashworth en David Gill, kreeg de opdracht om een opvolger te zoeken. Ze spraken naar verluidt met onder anderen Jürgen Klinsmann, Steve Bruce en Eddie Howe, maar de keuze viel op Allardyce.

De Engelsman werkte eerder bij onder meer Bolton Wanderers, Newcastle United en West Ham United.

Onduidelijk is nog voor welke termijn Allardyce aan de slag gaat. Een week geleden kwam al naar buiten dat hij in gesprek was met de FA. Hij verliet daarvoor het trainingskamp van Sunderland in Oostenrijk.

Allardyce krijgt van de FA niet alleen de opdracht mee om Engeland naar het WK van 2018 in Rusland te leiden, maar ook om een sterke en ambitieuze ploeg samen te stellen.

"Ik wil alles doen wat ik kan om Engeland te laten presteren en ons land het succes te geven dat onze fans verdienen", zei de nieuwe bondscoach. "Boven alles moeten we het hele land trots maken."

Bruce

Steve Bruce, die ook in beeld was als nieuwe bondscoach van Engeland, is drie weken voor de competitiestart opgestapt als manager van Hull City.

Dat meldt de BBC vrijdag. De 55-jarige Bruce voerde enkele dagen geleden nog gesprekken met de Engelse voetbalbond FA.

Na zijn vertrek bij Hull zou Bruce nu in beeld zijn om de beoogde nieuwe bondscoach op te volgen bij Sunderland, waar hij ook al werkte tussen 2009 en 2011.

Afgelopen seizoen promoveerden de 'Tigers' onder leiding van Bruce via de play-offs weer naar de Premier League. De coach dreigde toen al met een vertrek, omdat hij toezeggingen zou willen over zijn positie van de clubleiding, die in gesprek is met buitenlandse investeerders.

De selectie van Hull kampt momenteel met een blessuregolf, waardoor er slechts dertien fitte spelers beschikbaar zijn.

Twee promoties

Bruce was sinds 2012 werkzaam voor Hull. In die periode leidde hij de club naar twee promoties, de finale van de FA Cup en deelname aan de Europa League.

De oud-speler van Manchester United was in het verleden ook werkzaam voor onder meer Wigan Athletic, Birmingham City en Crystal Palace.