Borussia Dortmund heeft André Schürrle vastgelegd. De 25-jarige vleugelspeler komt over van VfL Wolfsburg.

Schürrle heeft tot medio 2021 getekend, zo meldt Dortmund vrijdag op de website van de club. Naar verluidt bedraagt de transfersom 32 miljoen euro.

De 55-voudig Duits international (twintig goals) speelde maar een jaar voor Wolfsburg. Eerder was hij actief voor Chelsea, Bayer Leverkusen en Mainz 05.

"De komende jaren wil ik veel successen boeken met Dortmund", zegt Schürrle in een eerste reactie op zijn transfer. "Dortmund is een van de grootste clubs ter wereld. De afgelopen jaren heb ik al als tegenstander ervaren wat de supporters van Dortmund kunnen losmaken. Dat wil ik nu als speler van de club zelf meemaken."

Götze

Schürrle is de tweede Duits international in korte tijd die is vastgelegd door Dortmund. Donderdag haalde de achtvoudig landskampioen Mario Götze terug van Bayern München, waar hij drie jaar speelde.

Opvallend is dat Dortmund in twee dagen tijd zowel de gever van assist (Schürrle) als de maker (Götze) van de winnende goal van de WK-finale in 2014 tegen Argentinië heeft vastgelegd.