Luuk de Jong is niet verrast dat PSV donderdag opnieuw een uitstekend resultaat boekte in de voorbereiding. Na de 5-0 zege op Sporting Lissabon werd ditmaal FC Porto met 3-0 verslagen in een oefenduel in de Gelredome.

"Dit zijn heerlijke uitslagen", vertelde De Jong tegen FOX Sports. "Maar het verrast me niet. We hebben een goed team, dat al wat langer bij elkaar is en dat zich wil blijven ontwikkelen. Dat gaat steeds beter."

De captain van de Eindhovenaren, die niet scoorde tegen Porto maar wel de assist gaf bij de 3-0 van Adam Maher, beseft dat PSV door de goede resultaten meteen weer favoriet lijkt voor de landstitel.

"Maar we mogen er niet te makkelijk over denken", vindt De Jong. "Er staat nu een hele goede ploeg, maar het is nog even afwachten of dat aan het eind van de transferperiode nog steeds zo is. Daar heb ik alle vertrouwen in en dan is de doelstelling weer het kampioenschap."

Cocu

Ook trainer Phillip Cocu kon na de zege op Porto niet anders dan tevreden zijn. "3-0 is tegen een club als Porto een hele mooie uitslag", aldus Cocu, die desondanks nog ruimte ziet voor verbetering.

"Zeker in de eerste twintig minuten hadden we moeite met het bewegingspatroon van Porto. In de rust hebben we daar over gesproken en dat pakte goed uit. Die ervaring nemen we mee naar de volgende oefenwedstrijd."

Ook aan het einde van het duel zag Cocu dat het minder liep bij zijn ploeg. "Een aantal jongens had het moeilijk omdat ze voor het eerst negentig minuten speelden. Dan moet je door je vermoeidheid heen spelen. Maar dat is alles. Het was een goede oefenwedstrijd, op naar de volgende."

Die volgende oefenwedstrijd voor PSV is zondag en dan is West Bromwich Albion de tegenstander. Een week later wacht in de Arena KNVB-bekerwinnaar Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.