Celtic heeft een vroege uitschakeling in de voorronde van de Champions League woensdag kunnen voorkomen. De Schotse kampioen versloeg Lincoln Red Imps FC in de return met 3-0.

Vorige week blameerde Celtic zich nog tegen de club uit Gibraltar door in de uitwedstrijd met 1-0 te verliezen.

In de return sloeg Celtic in zeven minuten tijd drie keer toe. De Zweed Mikael Lustig opende in de 23e minuut de score. Twee minuten later verdubbelde Leigh Griffiths de voorsprong en binnen een halfuur was het via Patrick Roberts 3-0.

In de derde voorronde van de Champions League speelt Celtic volgende week tegen Astana uit Kazachstan. Een week later treffen beide ploegen elkaar in Schotland.

Ook AS Trencin bereikte de derde voorronde. De Slowaken verloren in eigen stadion met 3-2 van het Sloveense Olimpija Ljubljana, maar wonnen een week eerder met 4-3. Nederlander Rangelo Janga, oud-speler van FC Dordrecht, scoorde woensdag één keer. Ook in de eerste wedstrijd trof hij doel.

Trencin strijdt samen met Legia Warschau om een plek in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League. Trencin speelt eerst thuis en moet daarna naar Polen.