PEC Zwolle heeft woensdag een oefenduel met Panathinaikos met 4-0 verloren. In Brussel ging sc Heerenveen met 3-1 onderuit tegen Anderlecht.

Tegen Panathinaikos was PEC in Griekenland kansloos. Halverwege was het al 3-0 door doelpunten van Christian Ledsma, Robin Lod en Mubarak Wakaso. In de tweede helft scoorde ook Marcus Berg.

Bij Anderlecht-Heerenveen zette Arber Zeneli de Friezen in de eerste helft op voorsprong, maar vlak voor rust kreeg Lucas Bijker een rode kaart en maakte Steven Defour 1-1. Na rust scoorden Mahmoud Hassan en Youri Tielemans (strafschop) ook voor Anderlecht.

AZ won met 5-0 van SDV Barneveld. Aanwinst Fred Friday maakte de eerste twee doelpunten voor de Alkmaarders. Verder waren ook Ferdy Druijf, Levi Garcia en Mats Seuntjens trefzeker.

Eerder woensdag won de ploeg van trainer John van den Brom met dezelfde cijfers van Fleetwood Town, dat speelt in de Engelse derde divisie. Doelpuntenmakers waren Markus Henriksen (twee keer), Dabney dos Santos, Mattias Johansson en Guus Til.

FC Utrecht

De oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en het Israëlische Bnei Yehuda leverde geen winnaar op. Sean Klaiber zorgde voor de gelijkmaker namens de Utrechters nadat Alon Turgeman de opponent op voorsprong had gezet.

Promovendus Go Ahead Eagles was met 5-1 te sterk voor het Sallands Streekteam. Leon de Kogel (twee keer), Orhan Dzepar, Jerry van Ewijk en Kevin Brands vonden het net voor de ploeg uit Deventer.