Michael van Praag vindt het helemaal niet erg dat hij het in de strijd om het voorzitterschap van de UEFA tegen twee andere kandidaten moet opnemen.

De huidige KNVB-voorzitter zegt woensdag op de website van de bond juist blij te zijn dat hij het opneemt tegen twee anderen. Dat zijn waarnemend UEFA-voorzitter Angel Villar uit Spanje en de Sloveen Aleksander Ceferin.

"Ik ben blij met concurrentie, want die maakt een democratie sterk. Het is zelfs een van de kenmerken van een democratie, dat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen", aldus de 68-jarige Van Praag.

Kandidaten kunnen zich nog tot woensdag middernacht aanmelden. Van Praag, die al vice-president is van de UEFA, rekent er niet op dat er nog meer mensen zich zullen melden om de geschorste Michel Platini op te volgen.

"Van mij had er ook een vrouwelijke kandidaat mogen zijn, helaas heeft er zich geen vrouw geroepen gevoeld", aldus Van Praag. "Maar voor nu zeg ik tegen de andere twee kandidaten: welkom Aleksander, welkom Angel. Laten we nu snel komen met onze plannen voor de UEFA."

Fundament

De oud-voorzitter van Ajax legt op dit moment de laatste hand aan zijn verkiezingsmanifest. "Ik verheug me op de verkiezingsstrijd", kijkt hij vooruit.

"En ik ga er alles aan doen om president van de UEFA te kunnen worden, ik wil de aangesloten bonden en het hoofdkantoor in Nyon helpen het fundament te leggen voor een saamhorige, transparante en slagvaardige UEFA."

De verkiezing wordt gehouden op 14 september in Athene. FIFA-voorzitter Gianni Infantino zou eerder woensdag de Noord-Europese bonden hebben geadviseerd om op Ceferin te stemmen.