Sam Allardyce is de nieuwe bondscoach van Engeland. De 61-jarige Engelsman wordt naar verwachting binnen 24 uur gepresenteerd als opvolger van de onlangs ontslagen Roy Hodgson.

Sunderland, de club waar Allardyce sinds 2015 aan het roer stond, is volgens Sky Sports en de BBC woensdag geïnformeerd over het nieuws door de Engelse voetbalbond FA.

Onduidelijk is nog voor welke termijn Allardyce aan de slag gaat. Een week geleden kwam al naar buiten dat hij in gesprek was met de FA. Hij verliet daarvoor het trainingskamp van Sunderland in Oostenrijk.

Later woensdag wilde Sunderland het vertrek van Allardyce niet bevestigen. "We zijn ons bewust van de speculaties, maar Sam Allardyce is nog gewoon trainer van Sunderland. We delen de woede en frustratie van onze fans en willen deze zaak in het belang van Sunderland sluiten", aldus de club in een verklaring.

Allardyce had eerder onder meer Bolton Wanderers, Newcastle United, Blackburn Rovers en West Ham United onder zijn hoede. Met Sunderland eindigde hij vorig seizoen als zeventiende, net boven de degradatiestreep.

WK

Ook Eddie Howe, Steve Bruce en de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann zouden in beeld zijn geweeest om Hodgson op te volgen als bondscoach. Op het EK werd Engeland in de achtste finales uitgeschakeld door IJsland.

Allardayce moet de Engelsen naar het WK van 2018 in Rusland leiden. Engeland begint de WK-kwalificatie op 4 september met een uitwedstrijd tegen Slowakije.