Ajax heeft woensdag in Frankrijk het laatste duel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille. Eerder op de dag werd de Franse derdedivisionist AS Beziers met 2-0 verslagen.

Het duel met Marseille betekende voor de ploeg van trainer Peter Bosz de generale voor het tweeluik met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Het heenduel wordt dinsdag om 20.45 uur in de Arena gespeeld.

Tegen Marseille kwam Ajax op voorsprong door aanwinst Mateo Cassierra, maar scoorden Bouna Sarr (strafschop) en Romain Alessandrini tegen. Kasper Dolberg stelde de remise veilig. Daley Sinkgraven en Richairo Zivkovic waren tegen Beziers trefzeker.

Trainer Bosz liet tegen Marseille zijn beoogde basiself aantreden. Tegen Beziers speelden de reserves. Amin Younes, Lasse Schöne en Riechedly Bazoer ontbraken wegens lichte blessures.

Het drietal lijkt de wedstrijd tegen PAOK wel gewoon te halen. Nemanja Gudelj is geschorst voor de ontmoeting met de Grieken. Spits Arek Milik ontbreekt dinsdag omdat hij dan pas net terug is van vakantie.

Ajax verloor in de voorbereiding drie keer. FC Liefering (4-3), AA Gent (2-0) en Krylya Sovetov (2-1) waren te sterk. Tegen Marseille en de amateurs van AFC werd met 2-2 gelijkgespeeld. Alleen van Beziers werd gewonnen.

Cassierra

De wedstrijd tegen Marseille begon hoopgevend voor Ajax. Al vroeg brak Anwar El Ghazi door over rechts en hij stelde aanwinst Cassierra in staat te scoren. De Colombiaan begon vanaf links doordat Dolberg in de spits stond.

Nog voor rust had de ploeg van trainer Bosz de score verder moeten opvoeren, maar El Ghazi miste twee grote kansen. Na rust had ook Cassierra het vizier bij een grote mogelijkheid niet op scherp staan.

Gaandeweg de tweede helft nam de druk van Marseille toe. Nick Viergever veroorzaakte een strafschop die door Sarr feilloos werd benut en niet veel later schoot Alessandrini van afstand raak.

Ajax leek niet meer in staat om iets aan de achterstand te doen, maar vlak voor tijd scoorde Dolberg voor de Amsterdammers. Nadat Cassierra de bal tegen de lat kopte was de jonge Deen alert uit de rebound.

Beziers

Tegen Beziers kwam de zege eerder op de dag in de tweede helft tot stand. Sinkgraven trof doel met een schot van afstand en Zivkovic schoof later oog in oog met de doelman binnen.

Trainer Bosz liet tegen de Franse derdedivisionist onder meer A-selectisepelers Gudelj (tegen PAOK geschorst), Sinkgraven en Heiko Westermann spelen.