Voetbal

Hiddink staat nog open voor bondscoachschap

Guus Hiddink staat nog steeds open voor een nieuwe functie in de voetballerij. De Varsevelder wil graag nog ergens als adviseur of bondscoach aan de slag.

''Qua tijd zijn dat relatief makkelijke jobs'', zei de 69-jarige Hiddink zaterdag in het Zomeravondgesprek op Radio 1.

De Achterhoeker werd een jaar geleden ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Een paar maanden later ging Hiddink aan de slag bij Chelsea. Als opvolger van José Mourinho mocht hij het seizoen afmaken bij de club uit Londen.

Hiddink werd de afgelopen weken genoemd als mogelijke adviseur van de Russische voetbalbond en nieuwe bondscoach van Engeland. ''Niet aan de orde'', zei hij daar zaterdag over. ''Ik heb niet gesolliciteerd bij Engeland, solliciteren doe ik in principe nooit. Vaak word ik gevraagd. En waarom zou ik in deze periode ook niet even rustig achterover zitten? Ik voel me energiek, maar hoef niet elke dag meer op het veld te staan."

"Ik wil graag iets doen in de begeleiding van jonge spelers of trainers. En bondscoach zijn is ook een heel ander vak. Als ik gevraagd word, vind ik dat wel lekker om te doen.''

Hiddink is als adviseur nog verbonden aan Chelsea. Hij geeft advies aan de jeugdopleiding. Een aantal maanden geleden was de oud-coach van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije ook in beeld als bondscoach van Indonesië.

Lees meer over:
Tip de redactie