Voetbal

Teleurgesteld De Graafschap denkt na over vervolgstappen

De Graafschap heeft vrijdag teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de rechter, die oordeelde dat de gedegradeerde club niet alsnog als negentiende club aan de Eredivisie toe mag worden gevoegd.

"We hadden echt gehoopt dat de voorzieningenrechter een mogelijkheid zou vinden om in ieder geval een deel van al het onrecht dat in het hele proces rondom FC Twente en de KNVB is ontstaan, glad te strijken", vertelt Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap. 

De Doetinchemse club beraadt zich volgens Zuil over vervolgstappen. "Er zijn verschillende mogelijkheden. We kunnen een spoedappèl aanvragen bij het Hof, maar we kunnen ook de reeds ingezette bodemprocedure doorzetten."

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen na verlies in de play-offs tegen Go Ahead Eagles. De club mocht alsnog in de Eredivisie uitkomen als FC Twente definitief zou degraderen naar de Jupiler League.

FC Twente

FC Twente raakte de licentie vanwege financieel wanbeleid ook kwijt, maar de beroepscommissie van de KNVB draaide die straf terug. De landskampioen van 2010 speelt daardoor ook komend seizoen gewoon in de Eredivisie.

Volgens De Graafschap speelde niet alleen het eigen belang in de kwestie. "Maar ook om namens alle clubs, haar bestuurders en vooral al haar supporters, te voorkomen dat op zo’n grote schaal frauderen en valsspelen toegestaan wordt binnen onze bond."

"We willen de KNVB ook graag helpen het zwaar beschadigde imago van het betaald voetbal in Nederland te herstellen. Of en welke stappen we zelf nog gaan zetten, zullen we zo snel mogelijk communiceren."

Lees meer over:
Tip de redactie