Voetbal

Europees debuut Heracles Almelo tegen Arouca, AZ in afwachting

Heracles Almelo is vrijdag bij de loting voor de derde voorronde van de Europa League aan het Portugese Arouca gekoppeld. AZ treft Odd Grenland uit Noorwegen of het Griekse PAS Giannina.

Zowel Heracles als Arouca maakt het debuut in de Europa League. De Portugezen spelen dit seizoen pas voor het vierde jaar op het hoogste niveau.

De equipe van trainer John Stegeman plaatste zich via de play-offs voor de voorrondes van de Europa League. De ploeg was bij de loting niet geplaatst.

De spelers van Heracles reageerden volgens routinier Mark-Jan Fledderus positief op de loting. "We hadden ook enkele grote clubs kunnen loten, maar liever maken we in de eerste Europese wedstrijd een kans. Dan hebben we liever dit dan een club als Hertha BSC."

Arouca is voor Fledderus een totaal onbekende club. "Ik had nog nooit van Arouca gehoord, totdat ik de club op het lijstje van potentiële tegenstanders zag staan."

AZ

AZ moet nog even moet afwachten welke ploeg het treft. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat PAS Giannina. De Grieken wonnen het thuisduel met Odd met 3-0.

Heracles en AZ spelen hun eerste wedstrijd allebei thuis. De heenwedstrijden in de derde voorronde van de Europa League zijn op 28 juli, de returns op 4 augustus.

"Mooi dat we eerst thuis spelen, dan kunnen we gelijk de toon zetten", zegt AZ-trainer John van den Brom in een eerste reactie op de loting.

Mocht AZ en/of Heracles verder gaan dan wacht nog een play-off voor een plek in de groepsfase. Feyenoord is als KNVB-bekerwinnaar al zeker van een plek in de groepsfase.

Lees meer over:
Tip de redactie