Voetbal

Zivkovic kraakt beleid Ajax en aast op transfer naar FC Utrecht

Richairo Zivkovic wil Ajax verruilen voor FC Utrecht. De 19-jarige spits baalt van de manier waarop de leiding van de Amsterdamse club met hem omgaat.

"Ik heb fouten gemaakt, waardoor ik de hooggespannen verwachtingen in het begin niet kon waarmaken", zegt Zivkovic, die in 2014 overkwam van FC Groningen, vrijdag in De Telegraaf.

"Maar de begeleiding bij Ajax liet ook te wensen over. Voor een 17-jarige speler die vanuit de provincie Groningen naar de stad Amsterdam komt, is het zó belangrijk om goed te worden opgevangen."

"Vooral van de vooraf beloofde specialistentraining is helaas niets terecht gekomen. Ik werd vaak aan mijn lot overgelaten. Zozeer dat het plezier in het voetballen ook minder werd."

Trainingskamp

De afgelopen twee seizoenen kwam Zivkovic onder trainer Frank de Boer nauwelijks aan spelen toe in de hoofdmacht en ook een halfjaar op huurbasis bij Willem II werd geen succes.

De aanvaller zegt onder de nieuwe trainer Peter Bosz in de eerste weken van de voorbereiding voor zijn kans te zijn gegaan. "De openingsweek bij Jong Ajax in Nederland ging super en ik was blij dat de trainer Peter Bosz me in de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk opnam."

Vorige week viel Zivkovic echter buiten de selectie voor het oefenduel met de amateurs van AFC (2-2). Volgens de spits was dat omdat hij gesproken heeft met het geïnteresseerde FC Utrecht.

"Omdat ik open kaart speelde over de interesse van en een gesprek met FC Utrecht, zat ik tegen AFC niet bij de eerste 22 spelers. Ja, toen is er wel iets geknapt."

Het contract van Zivkovic bij Ajax loopt nog tot medio 2019.

Tip de redactie