Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was zaterdag niet te spreken over het optreden van zijn manschappen in de eerste helft van het oefenduel met de amateurs van Rijnsburgse Boys (5-1).

De Rotterdammers keken halverwege tegen een verrassende 1-0 achterstand aan. Het zorgde voor de nodige frustraties bij Van Bronckhorst, die zich dan ook tijdens de rust liet gelden.

 "Als je een eerste helft speelt zoals wij vandaag hebben gedaan, kan je nooit helemaal tevreden zijn over de wedstrijd", zei de 41-jarige oefenmeester op de Feyenoord-website.

"Ik was niet blij met de houding waarmee bepaalde spelers in het veld stonden en dat heb ik in de rust ook verteld. Ook tegen een amateurclub moet je honderd procent kunnen geven, anders kom je in de problemen."

Na de pauze stuurde Van Bronckhorst elf nieuwe spelers het veld in. Door treffers van Tonny Vilhena (twee keer), Eljero Elia, Jens Toornstra en aanwinst Nicolai Jörgensen stelde Feyenoord in het tweede bedrijf orde op zaken.

"De tweede helft was de instelling van het team een stuk beter, het baltempo hoger en hebben we de stand kunnen ombuigen", besloot Van Bronckhorst.