Voetbal

PSV incasseert 30 miljoen euro door nieuw investeringsmodel

PSV heeft een nieuw investeringsmodel opgericht waardoor het een injectie krijgt van 30 miljoen euro, meldt de club vrijdag.

Bij het partnerfonds hebben de bedrijven Philips, ASML, De Mandemakers Groep, BrandLoyalty en VDL Groep zich aangesloten. Samen stellen zij de miljoenen beschikbaar.

PSV gaat de middelen vooral gebruiken om in de toekomst te investeren. "Een deel van het geld gebruiken we voor aanpassingen van De Herdgang, het stadion en om het eigen vermogen te verstevigen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

"We zijn geïnspireerd door de aanpak van Bayern München, waar ze door middel van aandelenuitgifte kapitaal hebben gegenereerd. Daar hebben wij niet voor gekozen. Bij ons gaat het om achtergestelde leningen."

"Onze terugbetalingsverplichtingen beginnen na tien jaar, maar we mogen ook al eerder aflossen. Vanzelfsprekend gaan we er in ons financiële beleid rekening mee houden."

KNVB

Het investeringstarief is voor alle partners anderhalf procent. Dat bestaat voor een deel uit nieuw kapitaal en verder uit herfinanciering van oude leningen. Het investeringsmodel is goedgekeurd door onder meer de KNVB.

Gerbrands is verheugd met de gesloten overeenkomst. "De banden met de bedrijven zijn zeer hecht. Ze denken geweldig met PSV mee en zorgen dat het fundament onder PSV verder verstevigd is."

Lees meer over:
PSV
Tip de redactie