Ajax kan later deze maand tijdens de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League niet beschikken over Arek Milik. De 22-jarige spits is dan pas net terug van vakantie.

Milik werd een week geleden met Polen uitgeschakeld door Portugal in de kwartfinales van het EK en krijgt drie weken vrijaf van de Amsterdammers.

"Er is afgesproken dat hij na de laatste wedstrijd drie weken vakantie zou krijgen. Dat heeft hij echt nodig en daar willen we ons aan houden. Hij is op vrijdag uitgeschakeld en vanaf dat moment kun je drie weken tellen", aldus trainer Peter Bosz op de website van Ajax.

Daardoor is Milik niet op tijd wedstrijdfit voor de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. "Hij sluit de vrijdag voor we woensdag of donderdag moeten spelen weer aan. Dat is te kort om van waarde te zijn."

Of de return ook te vroeg komt voor Milik is nog onduidelijk. Daarnaast wordt de spits de voorbije weken in verband gebracht met een transfer. Met name enkele Italiaanse clubs zouden interesse hebben.

Ajax weet op 15 juli wie het treft in de derde voorronde van de Champions League. De speeldata voor die wedstrijden zijn 26/27 juli en 2/3 augustus. Mochten de Amsterdammers het tweeluik overleven, dan volgt er nog een play-off.