Voetbal

Argentijnse president weet zeker dat Messi terugkeert als international

Mauricio Macri, de president van Argentinië, is ervan overtuigd dat Lionel Messi terugkomt op zijn besluit om te stoppen als international van het Zuid-Amerikaanse land.

De sterspeler van FC Barcelona liet vorige maand na de verloren Copa America-finale met Argentinië tegen Chili weten een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. Het was zijn vierde verloren finale met de Argentijnen.

Macri denkt echter dat de 113-voudig international weer voor zijn land zal gaan spelen. "Ik heb hem telefonisch gesproken en ik weet zeker dat hij weer terugkomt. Hij is de beste speler ter wereld", aldus de president tegen CNBC.

Eerder meldde de Argentijnse krant La Nácion al dat Messi vermoedelijk terugkomt op zijn besluit. Daarnaast pleitte onder andere Diego Maradona voor een vervolg van de interlandcarrière van de 29-jarige aanvaller.

Woensdag werd Messi in Spanje nog veroordeeld tot 21 maanden celstraf wegens belastingontduiking. De aanvaller van Barcelona hoeft die straf echter niet uit te zitten, omdat het minder is dan twee jaar.

Video: Alle goals van Messi in nationale elftal Argentinië

Tip de redactie