Feyenoord heeft donderdagochtend met Brad Jones overeenstemming bereikt over een contract voor één seizoen. De 34-jarige Australiër moet in De Kuip het gemis van Kenneth Vermeer opvangen.

Jones wordt vrijdag medisch gekeurd door de Rotterdammers, meldde Feyenoord donderdag. Als de keuring geen problemen oplevert, tekent de doelman een contract voor één seizoen.

Vermeer scheurde dinsdag tijdens de training zijn achillespees af. De doelman is tot aan de winterstop uitgeschakeld.

Omdat Warner Hahn nog herstellende is van een gescheurde kruisband, had Feyenoord met de Zweed Pär Hansson en de 18-jarige Justin Bijlow slechts twee volwaardige doelmannen onder contract staan.

Jones was het afgelopen half jaar actief bij NEC, dat hem tijdens de winterstop overnam van Bradford City. Sinds zijn vertrek uit Nijmegen is de keeper transfervrij.

Routine

"Na de zware blessure voor Kenneth Vermeer moesten we snel reageren, ook omdat Warner Hahn nog enige tijd uitgeschakeld is", zegt technisch directeur Martin van Geel.

"Brad Jones brengt veel routine met zich mee. Dankzij het halfjaar bij NEC kent hij de Eredivisie en daarnaast heeft hij ervaring op internationaal niveau, mede dankzij zijn Liverpool-periode. Brad wil heel graag naar Feyenoord en wij zijn blij dat hij ons op deze korte termijn komt versterken."

Jones heeft vier interlands voor Australië achter zijn naam. Tussen 2010 en 2015 stond hij onder contract bij Liverpool, waar hij in de eerste twee seizoenen ploeggenoot was van de huidige Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt. Jones speelde in die vijf seizoenen slechts elf competitieduels voor de 'Reds'.