AZ heeft woensdag de transfer van Wout Weghorst afgerond. De 23-jarige spits komt over van Heracles Almelo en tekent voor vier jaar in Alkmaar met een optie voor nog een seizoen.

Weghorst begon zijn loopbaan bij FC Emmen en stond twee jaar onder contract bij Heracles, waar hij afgelopen seizoen twaalf keer scoorde.

Weghorst was in 73 wedstrijden voor Heracles in totaal goed voor 24 doelpunten. "Uit dit contract spreekt veel vertrouwen, dat is fijn", aldus Weghorst bij zijn presentatie.

''Er is aan mij nog genoeg te verbeteren en dat is waarom ik voor AZ heb gekozen. Ik denk dat ik hier op de juiste plek ben om me maximaal te ontwikkelen en dat is wat ik heel graag doe als voetballer en als mens."

Janssen

De komst van de spits lijkt te duiden op een vertrek van Vincent Janssen, die in de concrete belangstelling staat van Tottenham Hotspur. AZ bereikte tot dusver nog geen akkoord met de Londenaren over de transfersom.

Tottenham bood al circa achttien miljoen euro voor Janssen, maar de Alkmaarders vinden dat bedrag te laag. Directeur voetbalzaken Max Huiberts wil nog niks kwijt over een eventuele transfer van Janssen, maar hij is in ieder geval blij met de komst van Weghorst.

"Wout is een centrumspits van wie wij denken dat er nog veel rek in zit. Hij is balvast, is goed met de rug naar de goal en mede door zijn lengte een goede kopper. Buiten zijn voetbalkwaliteiten is hij een echte winnaar."