Bastian Schweinsteiger lijkt fit genoeg om donderdagavond met Duitsland tegen Frankrijk aan te treden in de halve finale van het EK. De middenvelder heeft woensdag de training hervat.

De 31-jarige Schweinsteiger maakte de hele oefensessie vol. Dinsdag trainde hij nog apart als gevolg van een knieblessure. Ook Benedikt Höwedes, die dinsdag nog binnen bleef, trainde woensdag weer mee.

Bondscoach Joachim Löw kan het duo goed gebruiken tegen de Fransen. Eerder haakte middenvelder Sami Khedira geblesseerd af, net als spits Mario Gomez. Verdediger Mats Hummels is geschorst.

Het wordt de 28e wedstrijd ooit tussen Duitsland en Frankrijk. Frankrijk won twaalf keer, negen keer zegevierden de Duitsers en zes keer werd het gelijk. Twee jaar geleden won Duitsland in de kwartfinale van het WK in Brazilië met 1-0.

Marseille

De halve finale tussen Duitsland en Frankrijk wordt donderdag in Marseille gespeeld. De aftrap is om 21.00 uur en de wedstrijd wordt geleid door arbiter Nicola Rizzoli uit Italië.

Woensdagavond treden Portugal en Wales aan in de andere halve eindstrijd. De wedstrijd in Lyon begint eveneens om 21.00 uur en staat onder leiding van de Zweed Jonas Eriksson.