Mike van der Hoorn stapt definitief over van Ajax naar Swansea City. Beide clubs hebben de transfer van de verdediger woensdag bevestigd.

De 23-jarige Van der Hoorn had in Amsterdam nog een contract voor een jaar en tekende in Swansea tot medio 2019. Naar verluidt ontvangt Ajax 2,5 miljoen euro.

Van der Hoorn stapte in 2013 over van FC Utrecht naar Ajax, maar in Amsterdam wist hij niet uit te groeien tot vaste waarde. Hij kwam in totaal tot 49 officiële duels en scoorde daarin vier keer.

Met Ajax werd Van der Hoorn in 2014 landskampioen en won hij een jaar eerder de Johan Cruijff Schaal.

Fer

In Swansea treft de verdediger landgenoot Leroy Fer. De Oranje-international werd dinsdag overgenomen van Queens Park Rangers, dat hem het afgelopen halfjaar al verhuurde aan de club uit Wales.

"Ik sprak hem zaterdag op een verjaardag", aldus Van der Hoorn. "Hij was heel blij voor me en ik vind het leuk dat hij hier ook is. Hij vertelde me dat het een warme club is met goede spelers."

Van der Hoorn is opgelucht dat de overgang rond is. "Het duurde even, er is twee weken lang onderhandeld. Eindelijk ben ik hier."