Sir Alex Ferguson heeft er alle vertrouwen in dat trainer José Mourinho het beter zal gaan doen dan diens voorganger Louis van Gaal bij Manchester United.

De 74-jarige Schot denkt dat de club uit Manchester de juiste keuze heeft gemaakt om Mourinho aan te stellen als de opvolger van de Amsterdammer.

"Ik denk dat er veel zal verbeteren", laat Ferguson weten tegenover Sky Sports. De clubicoon had United zelf tussen 1986 en 2013 onder zijn hoede en won met de 'Red Devils' onder meer twee keer de Champions League en dertien landstitels.

Onder Van Gaal eindigde United in de afgelopen twee jaar teleurstellend als vierde en vijfde in de Premier League. De voormalig bondscoach van Oranje sloot zijn periode afgelopen seizoen af met winst van de FA Cup.

Dat Mourinho tijdens zijn vorige klus bij Chelsea een mindere tweede periode kende is volgens Ferguson geen reden om te denken dat hij het bij United ook niet zal redden.

"In mijn ogen heeft José een fout gemaakt door terug te keren naar Chelsea", zegt hij. "Het is altijd lastig als je ergens voor een tweede periode aan de slag gaat."

Prijzen

Naast Chelsea had Mourinho eerder FC Porto, Internazionale en Real Madrid onder zijn hoede. Bij iedere club pakte de 53-jarige Portugees prijzen.

"Hij heeft de Champions League gewonnen met twee verschillende clubs en is met iedere club die hij heeft geleid kampioen geworden. Daar kun je niet omheen. Ik denk dat Manchester United de perfecte club voor hem is", aldus Ferguson.

Mourinho is druk bezig om de selectie van United voor komend seizoen op peil te brengen. Spits Zlatan Ibrahimovic, middenvelder Henrikh Mkhitaryan en verdediger Eric Bailly werden al vastgelegd en de Portugees liet dinsdag weten nog niet klaar te zijn op de transfermarkt.