Wout Weghorst staat op het punt een vierjarige verbintenis te tekenen bij AZ. De Alkmaarders hebben al overeenstemming bereikt met Heracles Almelo over de transfersom voor de spits.

In het contract dat klaarligt is ook een optie voor nog een extra seizoen opgenomen, weet het AD. De 23-jarige aanvaller moet zelf nog wel een akkoord bereiken met de nummer vier van het voorbije Eredivisieseizoen.

AZ onderhandelde al langere tijd met Heracles, maar zou dinsdag in de loop van de avond een akkoord bereikt hebben over de spits die twintig keer scoorde in 64 competitiewedstrijden voor de Almeloërs.

Trainer John Stegeman heeft zich al neergelegd bij het vertrek van zijn topschutter. "Ik ben altijd trots als een speler via Heracles naar een grotere en betere club kan", aldus de coach tegen VI.

Weghorst, die in 2014 overkwam van FC Emmen, kwam dinsdag al niet meer in actie tijdens de met 10-0 gewonnen oefenwedstrijd van Heracles tegen de amateurs van Oranje Nassau.

Janssen

Bij AZ is Weghorst de beoogde opvolger van Oranje-international Vincent Janssen, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur.

Eerder versterkte AZ zich voorin ook al met Mats Seuntjes van NAC Breda. De Nigeriaan Fred Friday zou ook in beeld zijn voor de spitspositie in de ploeg van trainer John van den Brom.