Heracles Almelo heeft de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met ruime cijfers gewonnen. Op een veld naast het stadion werden de amateurs van Oranje Nassau met 10-0 verslagen.

Paul Gladon scoorde vier keer voor het elftal van trainer John Stegeman. De aanvaller miste ook een strafschop. De overige doelpunten kwamen op naam van Brandley Kuwas (drie keer), Daryl van Mieghem, Robin Pröpper en Sander Thomas.

Wout Weghorst ontbrak bij Heracles. De spits zou op het punt staan te vertrekken naar AZ, waar hij de opvolger moet worden van international Vincent Janssen, die nog steeds niet weg is bij de Alkmaarders.

Heracles had zaterdag met 13-0 gewonnen van een Almelose selectie. De eerste competitiewedstrijd van Heracles is zondag 7 augustus uit tegen Roda JC. Daarvoor komt de club al in actie in de derde voorronde. De loting is 15 juli, de twee wedstrijden op 28 juli en 4 augustus.

Go Ahead Eagles

Ook Go Ahead Eagles won met grote cijfers van amateurs. In Twello werd met 8-0 gewonnen van Voorwaarts. Leon de Kogel en Sam Hendriks scoorden ieder twee keer. rhan Dzepar, Jerry van Ewijk, Lars Lambooij en Teije ten Den vonden ook het net.