Kenneth Vermeer komt vanwege een zware blessure pas na de winterstop in actie voor Feyenoord. De 30-jarige doelman heeft een achillespees afgescheurd.

Vermeer wordt dinsdag nog geopereerd in het Erasmus MC, zo meldt Feyenoord. Het incident gebeurde op de training op Varkenoord. Hij werd met een golfkarretje van het veld gereden.

Naast Vermeer kampt ook Warner Hahn met een zware kwetsuur. De 24-jarige keeper scheurde in de winterstop een kruisband. Hahn is pas in november of december weer speelklaar. De Zweed Pär Hansson (30) en Justin Bijlow (18) zijn nu de enige fitte sluitposten in de selectie van de Rotterdammers.

Feyenoord wil daarom zo spoedig mogelijk een nieuwe doelman contracteren. "Ja, we gaan en moeten nu zeker reageren. We moeten nu iemand halen", laat technisch directeur Martin van Geel aan Voetbal International weten.

"We krijgen al van alle kanten tips en inderdaad: Brad Jones (afgelopen seizoen op huurbasis actief bij NEC, red.) is daarbij genoemd. Maar we gaan nu alles op een rijtje zetten en in actie komen."

Feyenoord bevestigde al wel dat de Poolse keeper Kamil Miazak, die op proef is bij Ruch Chorzow, wordt teruggehaald.

Onomstreden

Vermeer is sinds zijn komst van Ajax in 2014 de onomstreden eerste keeper van Feyenoord. Hij miste sindsdien maar twee competitiewedstrijden. Vermeer verlengde in juni nog zijn contract in De Kuip tot medio 2020.

De doelman maakte de afgelopen periode deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, al is hij normaal gesproken derde keus achter Jasper Cillessen en Jeroen Zoet. Vermeer speelde vooralsnog vijf interlands.

Het wegvallen van Vermeer is een zware tegenvaller voor trainer Giovanni van Bronckhorst. De Rotterdammers wonnen vorig seizoen de KNVB-beker en hopen nu om de titel te kunnen strijden.

Naast Vermeer verlengden basisspelers als Dirk Kuijt, Karim El Ahmadi, Eljero Elia en Tonny Vilhena hun contracten. Daarnaast trok Feyenoord de Deense spits Nicolai Jörgensen als versterking aan.