De Graafschap hoort op 15 juli of de club komend seizoen in de Eredivisie speelt. De rechter doet dan uitspraak in het geding dat de club heeft aangespannen.

De Doetinchemmers hopen via de burgerrechter alsnog een plek in de Eredivisie af te dwingen of op zijn minst een schadevergoeding te kunnen krijgen.

De Graafschap werd in de play-offs voor promotie/degradatie weliswaar verslagen door Go Ahead Eagles, maar de club mocht alsnog in de Eredivisie uitkomen als FC Twente definitief zou degraderen naar de Jupiler League.

Twente raakt de licentie vanwege financieel wanbeleid ook kwijt, maar de beroepscommissie van de KNVB draaide die straf terug. De landskampioen van 2010 speelt daardoor ook komend seizoen gewoon in de Eredivisie.

De 'Superboeren' waren van mening dat de licentiecommissie heeft gefaald en dat ze daarom alsnog een plek in de Eredivisie verdienden.

De advocaten van beide kanten kwamen dinsdag uitgebreid aan het woord in Utrecht. De rechter neemt tien dagen de tijd om tot een uitspraak te komen.