Fernando Torres blijft speler van Atletico Madrid. De 32-jarige spits werd de voorbije anderhalf seizoen gehuurd van AC Milan en wordt nu definitief overgenomen van de Italianen. FC Barcelona koopt Denis Suarez terug van Villarreal.

Torres heeft voor een jaar getekend bij de verliezend Champions League-finalist van afgelopen seizoen. Zijn contract bij Milan liep af, waardoor Atletico geen transfersom betaalt.

Torres is bezig aan zijn tweede periode bij Atletico, de club waar hij doorbrak. Nadat hij er tussen 2001 en 2007 succesvol actief was keerde hij er in de winterstop van het seizoen 2014/2015 op huurbasis terug.

In 2007 vertrok Torres naar Liverpool, waar hij eveneens succesvolle jaren kende. Daarna vertrok hij naar Chelsea en vervolgens kwam hij ook nog uit voor Milan.

Met Chelsea won Torres in 2012 de Champions League en in 2013 de Europa League. Met het Spaanse elftal werd hij twee keer Europees kampioen (2008 en 2012) en wereldkampioen in 2010. Op het EK van deze zomer ontbrak hij in de selectie.

Suarez

Barcelona neemt de 22-jarige Suarez per direct over van Villarreal. In het contract van de aanvallende middenvelder stond een terugkoopclausule, waardoor Barcelona slechts 3,25 miljoen euro voor de Spanjaard betaalt. De afkoopsom in zijn contract is vastgesteld op 50 miljoen euro.

Suarez speelde afgelopen seizoen 33 competitieduels in het shirt van Villarreal en scoorde daarin vier keer. De spelmaker tekende in de zomer van 2013 een vierjarig contract bij Barcelona. In zijn eerste seizoen in Catalaanse dienst moest hij echter genoegen nemen met speeltijd in het tweede elftal.

Barcelona verhuurde Suarez medio 2014 voor twee seizoenen aan Sevilla, maar na een jaar werd de huurovereenkomst beëindigd en nam Villarreal de eenmalig international transfervrij over van de Spaanse grootmacht. 

Suarez was in het verleden ook actief voor Manchester City en Celta de Vigo, waar hij zijn jeugdopleiding genoot.